• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • cyan color
 • red color

www.ggz.nl vacatures in de geestelijke gezondheidszorg-Vacatures

Member Area
Wat is Anorexia nervosa

Veel meer informatie over ziektebeelden

vindt u op de site van het trimbos instituut. (link onderaan deze introductie)
Wat is Anorexia Nervosa?

Deze tekst is opgesteld door het Trimbos instutuut. Hier volgt een inleiding, over het ziektebeeld, wilt u meer weten vind u onderaan een link naar de verdere informatie op de site van Trimbos,nl.


Anorexia nervosa is een eetstoornis. Mensen met anorexia proberen uit alle macht af te vallen. Sommigen gaan daarom vasten. Anderen hebben regelmatig last van eetbuiten, maar raken het eten weer kwijt door over te geven, laxeermiddelen te gebruiken of plaspillen, of een klysma.

Letterlijk betekent anorexia nervosa: gebrek aan eetlust door een psychische oorzaak. Maar dit is onjuist. Mensen met anorexia hebben wel degelijk honger, alleen ze proberen dat gevoel te onderdrukken. Ze geven er niet aan toe.

Anorexia geeft grote sociale, emotionele en lichamelijke beperkingen. Emoties vlakken af, het niet willen eten geeft veel conflicten met ouders of partner, de zin in seks neemt af, mensen met anorexia trekken zich vaak terug in een isolement. De ondervoeding geeft allerlei lichamelijke klachten, en mensen kunnen erdoor doodgaan. De stoornis kan leiden tot blijvende arbeidsongeschiktheid. De kans op doodgaan is vijf keer groter dan bij mensen zonder anorexia.

Mensen krijgen nogal eens een andere eetstoornis. Mensen die eerst alleen maar vasten, krijgen later last van eetbuien; of ze krijgen boulimia, of een andere eetstoornis.

Gaat anorexia over?
Voordat mensen anorexia krijgen, hebben ze meestal al een tijd intensief aan de lijn gedaan. Het begint meestal als ze15 tot 25 jaar oud zijn. Gemiddeld heeft iemand 4 jaar anorexia. Soms duurt het een paar maanden, maar soms wel tientallen jaren. Er is grote kans dat het terugkeert als iemand ooit anorexia heeft gehad. Bij 1 op de 4 gaat het niet over. Een klein aantal overlijdt aan de stoornis (van elke 18 opgenomen cliënten is er na 10 jaar 1 overleden).

Hoe vaak komt anorexia voor?
Anorexia is vrij zeldzaam. Ongeveer 5600 mensen hadden het afgelopen jaar anorexia. Per jaar komen er 1300 bij, en ongeveer evenveel genezen jaarlijks. Het aantal neemt dus niet toe.
In het buitenland is dit niet anders.


 

Automatisch uw vacatures plaatsen


Zonder moeite, uw vacatures op ggz.nl en tientallen andere jobsites naar keuze?

Dat kan en het kan voor een fractie van de kosten van normale plaatsingen op ggz.nl

Voordelen:

- rechtstreeks vanuit uw recruitmentsoftware Of via custom gemaakte moduledie de vacatures van uw eigen site "leest"en plaatst op de sites van uw keus.

- (kosten) efficient door:

 • Drastische vermindering van de tijdsinvestering van uw adeling P&O
 • Goedkopere tarieven voor plaatsing op ggz.nl
 • in 1 systeem toegang tot meerdere jobsites

Klik op volgende voor het artikel  "wat heeft u nodig om automatisch te kunnen plaatsen."

 • Een abonnement bij Mmimir
 • Een module gebouwd door Mimir voor de koppeling tussen de op uw websites gepubliceerde
  • (deze koppeling is reeds ingebouwd in de recruitmentpakketten Carerix, Connexys, PeopleXS, Tangram, Yoomy en WiseNose)
 • Een abonnement voor vacatureplaatsingen op ggz.nl  (automatisch plaatsen is veel goedkoper dan regulier abonnement!) 
 • (klik op volgende voor informatie over kosten en subsidies)

Zonder moeite, uw vacatures op ggz.nl en tientallen andere jobsites naar keuze?

Een regulier abonnement op ggz.nl is 195 euro per maand. Hiervoor plaatst u tot 5 vacatures per maand zelf op onze site, als wij het voor u doen zijn de kosten per vacature 10 euro extra voor het plaatsen.

Een automatisch plaatsen abonnement is vanaf 150 euro per maand. Dit is opgebouwd uit een basis abonnement van 100 euro per maand en 10 euro per geplaatste vacature met een minimum van 5 vacatures per maand.  De startkosten voor het geschikt maken van uw account voor automatisch plaatsen zijn 500 euro. Deze startkosten worden niet gerekend bij een abonnement van 24 maanden.

Het abonnement bij mimir is vanaf 50 euro per maand, hiervoor krijgt u 50 credits. Een credit is goed voor 1 plaatsing van auw vacature op een aangesloten website. Plaatst u gemiddeld 10 vacatures per maand op 3 sites  dan is dit abonnement meer dan voldoende, er zijn ook bundels met meer credits. 

Als u beschikt over een van de recruitmentpakketten die op mmimir.nu genoemd zijn dan hoeft er niet een custom module egbouwd te worden. Als dat wel nodig is zijn de kosten hiervoor 750 euro eenmalig.

Op dit moment biedt mimir u 150 euro korting op de custom module, daarbij ontvangt u 250 euro subsidie op deze module van ggz.nl.

-

Klik op volgende voor meer informatie over Mimir

mimirggzhandshake

Mimir Multiposting

Mimir multiposting biedt een webdienst om rechtstreeks vanuit recruitment software vacatures op vacaturebanken te beheren, zonder de recruitment software te verlaten.

Deze dienst is beschikbaar, of komst eerdaags beschikbaar in de recruitment software van Carerix, Connexys, PeopleXS, Tangram en WiseNose. Beschikt u niet over deze recruitment software dan is in veel gevallen een maatwerk koppeling te maken met de gepubliceerde vacatures op uw website.

Mimir Multiposting op GGZ.NL

Mimir Multiposting biedt een koppeling met GGZ.NL  waardoor vacactures automatisch getoond kunnen worden op GGZ.NL vanuit uw recruitment software. 

Meer informatie over Mimir Multiposting

Meer informatie over Mimir Multiposting vindt u op de website.